website templates
MobiriseDe GrindStunter maakt een siergrindvloer betaalbaar voor iedereen

Siergrindvloeren bieden een enorme ontwerpvrijheid. Je kunt eindeloos variëren met steensoort, kleur en maat van de korrels.

GrindStunter siergrindvloeren

Een siergrind kan zeer goed worden gecombineerd met andere typen vloerafwerking zoals parket, tegels en vloerbedekking. En doordat een siergrindvloer relatief dun is, ± 6mm, kan hij in vrijwel iedere woning worden aangebracht.

De siergrind korrels kunnen naadloos worden aangebracht; alleen dilatatievoegen in de onderliggende dekvloer zullen moeten worden doorgezet. Dat kan met speciale voegprofielen worden gedaan zodat het uiterlijk van de siergrindvloer er niet onder hoeft te lijden. Sterker nog, met behulp van strips kun je allerlei patronen in de vloer aanbrengen; zelfs in combinatie met vloerverlichting.
  • Hygiënisch  Een open structuur siergrindvloer bestaat uit korrels, daardoor bevat hij veel open poriën. Dat levert een aantal voordelen op. Stof blijft niet op de vloer liggen maar verdwijnt tussen de korrels. Daardoor komt het tussen de stofzuigbeurten door niet steeds opnieuw in de lucht terecht, ook niet bij tocht over de vloer. Dat maakt de vloer ideaal voor Carapatiënten. Om deze eigenschap op de langere duur te behouden moet het vloeroppervlak natuurlijk wel regelmatig worden schoongemaakt. 
  • Vloerverwarming Door de open structuur bevat een siergrindvloer relatief veel lucht waardoor hij de warmte goed geleidt. Een siergrindvloer is dan ook niet koud om op te lopen; hij neemt de temperatuur van de omgevingslucht aan. De temperatuur van de vloer zal zelfs wat hoger dan de omgevingstemperatuur komen te liggen als de vloer in de zon ligt, of als hij wordt gecombineerd met vloerverwarming. Door de open structuur is dat overigens een prima combinatie. Zoals bij elke vloer bestaat er altijd kans dat de vloerverwarming voor scheurtjes in de vloer zorgt, maar bij siergrindvloeren is die kans kleiner dan bij andere harde of kritische vloerbedekkingen. Het risico wordt nog kleiner wanneer u de temperatuur van de vloerverwarming zo constant mogelijk houdt. Moet u de vloerverwarming toch in- of uitschakelen, doe dat dan volgens het opstook- en afkoelprotocol van het Bedrijfschap Afbouw.
  • Geluiddempend Nog een voordeel van die open interne structuur van de siergrindvloer is de geluiddemping. Voor bijvoorbeeld appartementen zal dat echter niet genoeg zijn, daar geldt een strenge comforteis (Ico > 10 dB). Die kan wel worden gehaald door de siergrindvloer op een silenciovloer aan te brengen. 
  • Seallaag De open structuur van de siergrindvloer levert niet alleen maar voordelen op. Op sommige plaatsen (toilet of keuken bijvoorbeeld) en bij extreme vervuiling (denk aan huisdieren) kan een gesloten structuur fijner zijn. Dat kan door een seallaag aan te brengen. Vuil kan dan niet in de ‘poriën’ dringen en de vloer is gemakkelijker te reinigen. 
  • Dikte Siergrindvloeren zijn tamelijk dun, afhankelijk van de korrelgrootte die wordt toegepast. De meest voorkomende korrel is 2-3mm in diameter. De laagdikte van de siergrindvloer is circa 6mm.
  • Ondergrond Het leggen van een siergrindvloer begint met het aanbrengen van een primer op de ondergrond. Deze moet schoon, droog en vast zijn. Die zorgt voor een goede hechting van de grindvloer met de ondergrond. Bovendien sluit hij de ondergrond af voor vocht. Dat voorkomt stank en vervuiling.
  • In gebruik nemen Een siergrindvloer is al erg snel na het aanbrengen (licht) beloopbaar. Kunstharsen harden binnen 7 dagen volledig uit en kunnen daarna volledig worden belast. Binnen die week kan de vloer op zich wel worden gebruikt, maar er moet nog wel voorzichtig mee worden omgegaan. Elk contact met water moet in die periode absoluut worden vermeden, anders kan het vloeroppervlak wit uitslaan.
  • Vlakheid Siergrindvloeren worden handmatig aangebracht. Doordat de applicateur bij ieder stukje vloer letterlijk met zijn neus op het werk ligt, kan de vloer relatief vlak worden uitgevoerd. Het blijft echter handwerk waardoor het nooit 100% vlak zal zijn. Vooral bij strijklicht zullen geringe onvlakheden beter te zien zijn. Hier is helaas weinig tot niets aan te doen. Het is niet mogelijk om met siergrind alle onvlakheden in de ondergrond op te lossen. De laag is immers maar circa 6 mm dik. Is de ondergrond erg onvlak, dan is het verstandig hem eerst te egaliseren met een geschikte egaline. 
  • Slijten en krassen Een siergrindvloer is zeer slijtvast, maar volledig krasvast is geen enkel materiaal. Het is dus altijd verstandig om schuivend meubilair te voorzien van beschermingsvilt of nylon doppen om krassen te voorkomen. 

Hoe onderhoud je een siergrindvloer? 

Mobirise

Stofzuigen

Een siergrind vloerafwerking is erg gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen is genoeg om los vuil te verwijderen. Daarnaast is het verstandig om de vloer om de 2 keer per jaar door de Grindreiniger te laten reinigen (afhankelijk van de woonsituatie) met een schrob-zuigmachine nat te reinigen.

Mobirise

Schoonmaakmiddelen

Voor het reinigen van de vloer kunt u het beste lauw water met een scheut schoonmaakazijn gebruiken. Voor grondig reinigen kunt u contact opnemen met de Grindreiniger. Bekijkt u ook eens de website www.degrindreiniger.nl

Mobirise

Onderhoud opgepast!

Net als bij alle andere vloerafwerkingen zijn er ook bij siergrindvloeren vervuilingen die niet of nauwelijks te verwijderen zijn. Zo moet u uitkijken met zeer zure of basische belastingen en met oplosmiddelen. Wees ook voorzichtig met materialen die zwavel bevatten. Rubbers, gelooide dierenhuiden en tapijten met jute ruggen bevatten stoffen die voor een ernstige vergeling kunnen zorgen die niet meer te verwijderen valt.

Meer informatie? Bel vrijblijvend naar 06 - 220 312 41 of mail naar: info@grindstunter.nl